Sunday, March 3, 2013

Hvor skal vi bo i Oslo?

Det var jo neste spørsmålet. Huset vårt var solgt i Stavanger, vi måtte finne noe nytt i Oslo.

Oslo er en interessant by ift eiendom pris. Storsett er Oslo "Vest" mye dyrere enn Oslo "Øst". For eksempel, områder som Frogner eller Majorstuen er veldig dyre.

På andre siden, hadde jeg lyst til å bo mellom Oslo sentrum og arbeid sted som var Fornebu, ie jeg måtte finne noe på Oslo Vest.

Etter mye letting (spesielt på finn.no) fant vi flere interessante leiligheter, spesielt i Majorstua og Grunerløkka. Vi likte Majorstuen fordi den er sentralt (mulig å gå til Nasjonalteateret) det er veldig bra transport (alle t.bane linjer, flere buss og trikk linjer, ...) og det var høy standard området.

På andre siden, har Grunerløkka en stor utvalg av kaffer, restauranter, små butikker. Det er mye liv der og vi likte også dette området.

Til slutt, bestemte vi å kjøpe en leilighet i Majorstuen fordi det var bedre dagligvare butikker. Nær hvor vi bor, for eksempel, finner man Centra, en stor Meny, Rema 1000, ... Vi har en thai take away, en kinesisk restaurant, flere sushi take away, etc... For tøy liker jeg bedre små butikker som finnes i Grunerløkka, men det er jo mange butikker i Bogstadveien (en veldig lang "butikk-gate").

Et annet ting som er bra i Majorstuen er Frogner stadion for is skøyting og Vigelands parken for gåtur, lekested for barn, etc... Colosseum Kino er ganske greit også.

No comments:

Post a Comment