Sunday, March 3, 2013

Selge huset

Jeg startet denne bloggen i fjor Desember da jeg måtte flytte til Oslo for jobb og skulle snakke om hvordan det går med å selge hus, kjøpe nytt hus å flytte fra Stavanger til Oslo.

Ting er at jeg har vært så opptatt med det selv at jeg ikke fikk tid til å snakke om det her.

Vi klarte å selge huset fort men ikke for en så bra pris. La oss snakke litt om hvordan det går å selge hus.

Først må dere velge megler. Jeg snakket om det i forrige artikkelen.

Etter det blir det tax mannen. I Stavanger er det ikke det samme som i Oslo. I Stavanger, for eksempel, gir tax mannen ingen pris estimat. På andre siden, gir ham en karakter av hver element av huset (er dør i bra tilstand? kan det være problemet med taket osv...). Det er ikke så mye å gjøre med det. Taxmannen går bare rundt i huset/leiligheten, ser på alt, tar mye notater og gir rapporten til megler.

Neste steg er en viktig steg: fotograf. Det er veldig viktig at dere får bra bilder av eiendom, mange bestemmer seg å gå til en visning basert på bilder på finn.no. Vår fotograf var flink og bildene var ganske bra. Det var faktisk større jobb enn jeg trodde å tømme alle rom slik at de så større ut (et tomt rom ser større ut enn et rom med mange ting).

Etter det, blir det mye stress som annonsen blir lagt på finn.no, på avis, osv... For visningen, bestemte oss at bare megler skulle være present men jeg er ikke sikkert om det var smart. Av og til kan det være best å ha noen som kjenner eiendom veldig godt og kan vise bra ting her og der.

Bud runde gikke ikke så greit. Det var bare to som var aktive og prisen var altfor lav. Vi snakket med megleren og han sa at det kunne være greit å gi et bud til høyest kjøper på en spesifikk pris (for eksempel bud runde hadde gått fra 2.5 til 2.75 og vi ga bud til kjøper på 2.99). Det vil si at hvis kjøper tar det, blir det ingen bud runde lenger, eiendommen er sin og alt er bestemt. Det er en garanti for kjøper at prisen ikke vil gå høyere enn det, selv om det dukker opp noen annen.

Det var bra forslag tror jeg, og takket det, solgte vi huset etter bare en visning, mindre enn en måned etter vi startet å selge hus (alt inkludert, megler valg, tax mannen, fotograf, osv...).

No comments:

Post a Comment